Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А. Садового

Середа, 27 липня 2022, 16:04

Садовий встидається стати на захист паспорта Корбана

Андрій Садовий

Мер Дрогобича Тарас Кучма та низка інших осіб просять Володимира Зеленського повернути Геннадію Корбану українське громадянство.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на Українській правді.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма та ще 119 політичних і громадських діячів, бізнесменів просять президента Володимира Зеленського переглянути рішення про позбавлення українського громадянства бізнесмена, голови Штабу територіальної територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана.

"Ці дії не мають нічого спільного з законом, грубо порушують статтю 25 Конституції України, яка прямо говорить: "Громадянин України не може бути позбавлений громадянства... Громадянин України не може бути вигнаний за межі України…

Це завдає удару по авторитету нашої держави як правової та європейської, а в умовах війни – по обороноздатності Дніпра як одного з ключових центрів опору рашистській агресії" – йдеться у листі.

Зеленського просять відкинути або хоча б відкласти політичні ігри та зведення особистих порахунків.

"Просимо Вас, Володимире Олександровичу, дати доручення Комісії з питань громадянства при Президенті провести перевірку з цього питання, виправити це помилкове рішення й відновити конституційні права Геннадія Корбана як громадянина України" – йдеться у листі.

Окрім Кучми, під листом підписалися мер Києва Віталій Кличко, журналіст роман Скрипін, екснардеп Дмитро Ярош тощо.

Нагадаємо, що 22 липня в Геннадія Корбана під час в'їзду в Україну прикордонники вилучили український закордонний паспорт. Йому повідомили, що його українське громадянство припинене.

Також у 2015 році Геннадій Корбан розповідав про співпрацю групи "Приват" Ігоря Коломойського з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.