Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 3 серпня 2022, 14:53

На Львівщині створять інноваційний кластер Tech Rail

Львівщина

У області підписали меморандум про створення інноваційного кластера Tech Rail у сфері залізничних перевезень.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у  Фейсбуці.

Сьогодні, 3 серпня, у Львівській ОВА підписали меморандум про створення на території області нового логістичного центру Tech Rail, де також планують з часом розпочати створення власних продуктів у сфері залізничного транспорту.

"Разом із НУ "Львівська політехніка", іноземними партнерами, навчальними закладами створимо інноваційний технологічний хаб. Це буде не тільки логістичний центр, де оновлюватимуть техніку та ремонтуватимуть колії – створюватимемо інноваційні продукти, на які зараз у галузі залізничних перевезень є великий запит.

Також це дає можливість розвивати суміжні галузі, релоковувати підприємства, створювати нові робочі місця. Цей проєкт суттєво наближає нас до участі у міждержавній ініціативі "Три Моря" – наголосив Козицький.

За його словами, через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Львівщина стала транзитним коридором між країнами ЄС.

Нагадаємо, ЄС включив українські логістичні шляхи, які проходять через територію Львівської області, до Транс’європейської транспортної мережі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.