Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Четвер, 4 серпня 2022, 12:03

На Львівщині на базі шкіл створять мережу ліцеїв

школа на Львівщині

100 шкіл області трансформують в ліцеї.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На території Львівської області, згідно з реформою освіти, на базі шкіл планують створити мережу зі 100 ліцеїв.

"Сьогодні начальник Львівської військової адміністрації підписав розпорядження про створення прогнозованої мережі ліцеїв у Львівській області. Впровадження реформи відповідно до закону "Про повну загальну середню освіту" має відбутись у 2027 році, але потрібно здійснити плавний перехід і вже почати створення мережі ліцеїв", – наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

За його словами, загалом мережа складатиметься зі 100 ліцеїв, 14 з яких будуть ліцеями ІІІ рівня, що забезпечить профілізацію навчання, 15 ліцеїв ІІ-ІІІ рівня і 68 ліцеїв, що включатимуть початкову школу і розташовуватимуться переважно в сільській місцевості.

При визначенні шкіл, яким нададуть статус ліцеїв, окрему увагу звертали на місце закладу у рейтингу за результатами ЗНО.

Планують також створити 3 ліцеї обласного рівня на базі Винниківської санаторної школи, Львівської санаторної школи №1 та Першого інноваційного приватного львівського ліцею. Вони матимуть свій профіль, оскільки кожен ліцей відповідно до вимог законодавства повинен мати свою спеціалізацію. Відповідно до обраного напрямку учні поглиблено вивчатимуть певні предмети. До 11-го, а згодом 12-го класу, школярі поглиблено знатимуть обрані дисципліни й будуть більше підготовлені до навчання у закладах вищої освіти.

"Реформа передбачає профілізацію освіти. У цьому напрямку важливо ще до 9 класу проводити активні профорієнтаційні заходи, щоб кожна дитина знайшла свій напрямок для подальшого визначення майбутньої професії. Саме тому вже з першого вересня цього року департамент ще більшу увагу приділятиме організації профорієнтаційної роботи" – додав Олег Паска.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.