Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

тролейбус №38

city-adm.lviv.ua

Середа, 10 серпня 2022, 13:21

У Львові запрацював новий тролейбусний маршрут

тролейбус №38

Сьогодні у місті відкрили новий тролейбусний маршрут, який сполучає пл. Кропивницького з вул. Хуторівкою.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові запрацював новий тролейбусний маршрут №38, зі сполученням пл. Кропивницького – вул.Хуторівка. Цей маршрут став 10-м у місті та з’єднує три райони – Сихівський, Франківський і Залізничний.

Тролейбуси №38 курсують: пл. Кропивницького – ТЦ "Скриня" – вул. Кульпарківська – вул. Володимира Великого – вул. Рубчака – вул. Стрийська - вул. Хуторівка та у зворотному напрямі.

"Раніше за таким сполученням курсував автобусний маршрут №38. І, аби забезпечити якісне сполучення між Сиховом та районом пл.Кропивницького, ми відкрили новий тролейбусний маршрут. Зокрема, в межах співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку ми провели реконструкцію тролейбусної мережі на вул. Кульпарківській – на відрізку від вул.Городоцької до вул. Наукової. Тут змонтували подвійну підвісну швидкісну систему, яка є першою системою такого зразка у Львові. Вона дає можливість тролейбусам швидше і безпечніше проїжджати на цьому відрізку" – наголосив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Загалом, довжина маршруту №38 складає 18,5 км. На лінії працює вісім машин у робочі дні та сім – у вихідні. Інтервал руху – 10-11 хв.

У майбутньому маршрут №38 планують продовжити – по пр.Червоної Калини до вул.Вернадського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.