Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Urban-толока

Urban-толока

Прес-реліз,   П'ятниця, 12 серпня 2022, 10:53

Львів'ян запрошують на толоку для створення нового сучасного прихистку для переселенців

Urban-толока

Мета події – допомогти розчистити приміщення в якому буде облаштовано майбутній урбан-кемп для родин з дітьми.

Перша загальна Urban-толока відбудеться у Львові вже 12-14 серпня. Її організатори Street Culture & Urban Reform та Данська громадська організація вуличних культур GAME. Подія проходитиме за підтримки Львівської міської ради, Управління спорту Львова й Мережі молодіжних просторів ТВОРИ!

Під час толоки львів'янам пропонують дружньо й під музику навести лад на території у 5700 квадратних метрів. Разом активні містяни приберуть приміщення для майбутнього кемпу для переселенців. Для того, щоб взяти участь у заході, потрібно заповнити форму за посиланням й чекати на дзвінок від адміністратора.

Відкриття нового сучасного прихистку для осіб, що постраждали від війни, заплановано на початок жовтня. Новий Urban Camp це вже другий прихисток від Street Culture & Urban Reform & Game, який з березня приймає людей у Львові. З весни повз кемп пройшли понад 200 переселенців з точок бойових дій, а наразі там постійно проживають 35 осіб – переважно сім’ї з дітьми. Утім, через те, що кількість людей, які залишились без житла, в Україні збільшується – командою буде облаштоване ще одне більш просторе приміщення для житла. У новому прихистку одночасно зможуть проживати ще 100 мешканців, тобто у тричі більше, ніж зараз.

"Будівля, в якій з’явиться новий кемп, відкриває для нас багато можливостей. Ми зможемо грамотно зонувати різні простори, відтак створювати окремі локації під конкретні потреби: спілкування, ігри, навчання, заняття спортом та відпочинок" – розповідає Єгор Матюхін, співзасновник Street Culture.

Майбутній Urban Camp складатиметься з кількох зон. На першому поверсі облаштують публічний простір для дітей, відпочинку та ігор, штаб кемпу, а також кухню й пральню. Другий поверх переважно займуть житлові кімнати двох типів: сімейні із двоспальним та двоярусним ліжками, а також "хостельні", з одномісними ліжками. Поруч розмістять загальний простір та душові.

Для дозвілля мешканців, у кемпі планують обладнати внутрішній двір та велику залу – у ній проводитимуть кінопокази, концерти, вистави й різноманітні спортивні заходи. До участі в них залучатимуть не лише мешканців кемпу, а й містян, це допоможе скорішої адаптації та соціалізації тих, кому наразі доводиться будувати життя заново.

"Бойові дії в країні продовжуються, але вже зараз ми маємо планувати майбутнє відновлення. При створенні нового кемпу – ми відновимо стару будівлю та вдихнемо в неї нове життя. А покроковий процес ревіталізації дозволить виконати одразу два завдання: спочатку – створити міста для переселенців, а згодом – розвивати новий публічний простір у місті" – зазначає урбаністка Urban Reform Анастасія Палій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.