Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро на Львівщині

Понеділок, 15 серпня 2022, 16:42

На Львівщині заборонили ловити раків

озеро на Львівщині

В області діє літньо-осіння заборона на вилов раків, яка триватиме до середини вересня.

Про це повідомила  пресслужба Львівської ОВА.

З 1 серпня на території Львівської області розпочалася заборона на вилов раків, яка триватиме до 15 вересня 2022 року.

Як наголосили у Державному агентстві меліорації та рибного господарства України, заборона має на меті збереження та охорону популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

За порушення заборони передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

"За вилов раків під час заборони настає адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів)" – йдеться у повідомленні.

Також, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність. Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховується збитки у розмірі 3332 гривень за кожного виловленого рака.

Нагадаємо, що після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.