Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Вівторок, 16 серпня 2022, 12:34

В Україні планують запустити єдину екстренну службу 112

швидка допомога

Верховна Рада підтримала запуск єдиної екстренної служби "112".

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт №7581, яким пропонується вдосконалити систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112, яким передбачається створення єдиної екстреної служби "112".

"За" проголосували 290 народних депутатів.

Згідно з законопроєктом, пропонується визначити, що до суб’єктів системи 112 належать Служба 112, оперативно-диспетчерські служби та підрозділи екстреної допомоги населенню.

Передбачається, що Служба 112 є структурним підрозділом установи, що належить до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України. Міністерство має її утворити.

Також система 112 забезпечує доступ до єдиного телефонного номера 112 та телефонних номерів екстрених служб 101, 102, 103 та 104 всім особам, що перебувають на території України, у тому числі особам з інвалідністю та особам, що не володіють державною мовою.

Фінансове та матеріально-технічне забезпечення системи 112, у тому числі фінансування створення, експлуатація та обслуговування інформаційно-комунікаційної системи 112, підключення Служби 112 до електронних комунікаційних мереж, здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Зазначимо, раніше службу екстреної допомоги 112 планували запустити до Євро-2012.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.