Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабарники у Львівській міській раді

СБУ

Четвер, 18 серпня 2022, 18:10

Соціальна посіпака Садового тримала під матрацом 8 мільйонів гривень

хабарники у Львівській міській раді

У керівниці одного з відділів соцзахисту Львова, яка допомагала чоловікам незаконно виїхати з України, знайшли вісім мільйонів гривень.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники СБУ знайшли понад 8 мільйнів гривень готівки у керівниці одного з відділів соціального захисту Львівської міськради та її спільників, яких підозрюють у нелегальному переправленні призовників за кордон за підробленими документами.

"Організатор схеми – начальниця одного з райвідділів соціального захисту Львівської міської ради, а її спільниками були працівниками медустанови. За 1300 доларів чиновниця гарантувала виготовлення "довідок", які входять до акту огляду медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності. Такі "документи" є підставою для чоловіків призовного віку на виїзд за кордон в умовах воєнного стану" – наголосили в СБУ.

Чиновницю затримали після передачі підробок клієнту. 

Також під час обшуків правоохоронці виявили:

- документацію, яка підтверджує організацію вказаної злочинної схеми;

- два автомобіля преміум класу вартістю понад 75 тисяч доларів;

- понад 8 млн грн готівки.

Чоловіків, які замовили підроблені довідки, затримали. Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності усіх учасників цієї схеми.

Додамо, Варіанти склали топ підлеглих міського голови Львова Андрія Садового, яких ловили на хабарях. Детальніше – у статті "Грішники Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.