Зміст статті

20 липня 2022

Грішники Садового (ч. 3)

Маленький перелік підданих Андрія Садового, яких ловили на хабарях.

Невеличкий топ працівників Львівської міської ради (та підлеглих міського голови Львова Андрія Садового), яких затримували на хабарі за останні десять років (навіяний вироком Жовківського райсуду колишньому директору ЛКП "Збиранка" Віталію Пугачу).

Оновлений перелік підлеглих Андрія Садового, яких ловили на хабарях з 2012 року та аж дотепер.


2012 рік

ЛКП "Муніципальна дружина"

Затримання в.о. начальника управління Муніципальної дружини Львівської міської ради Олега Політила за фактом вимагання та отримання майже 4 тисячі гривень хабаря. Політило вимагав ці кошти від директора Львівського громадського формування "Фенікс-Гард" за видачу посвідчень для 19 його членів, які дають право на користування травматичною зброєю.


2013 рік

Залізнична районна адміністрація

Затримання голови Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради Мирона Тереха, його заступника Андрія Єсипа і начальника відділу комунального господарства районної адміністрації за фактом отримання 24 тисячі гривень хабаря. Посадовці вимагали від директора приватного підприємства таку суму за підписання актів виконаних підприємством ремонтно-будівельних робіт по вул. О. Степанівни, 35а в Львові та подальше здійснення оплати цих робіт за рахунок коштів спеціального фонду бюджету розвитку.

ЛКП "Сяйво"

Затримання директора ЛКП "Сяйво", який вимагав та отримав від приватного підприємця 600 доларів хабаря за підписання договору оренди приміщення, що перебуває на балансі комунального підприємства.


2016 рік

ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар"

Затримання головного інженера ЛКП "Музей "Личаківського цвинтаря" під час отримання 300 доларів хабаря. Цю суму він вимагав та отримав за погодження захоронення особи на території кладовища. Згодом Личаківський суд оштрафував його на 17 тисяч гривень.

Управління житлового господарства

Затримання начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця під час отримання чергової частини хабаря у розмірі 80 тисяч гривень. Як встановили правоохороці, Юрій Голець регулярно отримував відкат від комерційної структури за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту будинків та благоустрою міста. За вже укладені угоди на майже 2 мільйони гривень посадовець вимагав 5-8 % від суми, залежно від різновиду робіт.


2017 рік

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю

Затримання головної спеціалістки Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Львові Львівської міської ради під час отримання 500 доларів хабаря. Чиновниця вимагала неправомірну вигоду за видачу дозвільних документів після індивідуального перепланування приватного помешкання у будинку, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг"

Затримання директора ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" Василя Глови з підозрою в отриманні 4 тисячі доларів хабаря. Цю суму він вимагав за дозвіл на перепоховання померлих.


2018 рік

Залізнична районна адміністрація

Затримання голови Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради Тараса Гниди за фактом вимагання 105 тисяч гривень хабаря. Гнида вимагав та отримував неправомірну вигоду за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання, що працюють на території району та за працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування.

Мистецький центр "Супутник"

Затримання керівника мистецького центру "Супутник" Олександра Агашкова, який хотів отримати від підприємця 10 тисяч гривень за здачу йому приміщення в оренду для проведення культурно-масового заходу без укладання договору.

Центр надання послуг учасникам бойових дій

Затримання працівниці Центру надання послуг учасникам бойових дій Львівської міськради Тетяни Мохначової, яка вимагала від бійця АТО 18 тисяч гривень за безперешкодне оформлення одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у сумі 100 тисяч гривень.


2019 рік

Управління фінансового контролю

Затримання начальника управління фінансового контролю Львівської міської ради Олега Дроздова, який вимагав за погодження кошторисної документації з виконання ремонтно-будівельних робіт вулиць на території одного з районів м. Львова 1% неправомірної вигоди від загальної суми договору.

ЛКП "Збиранка"

Затримання директора ЛКП "Збиранка" Віталія Пугача, який вимагав вимагав 4,7 млн гривень від підприємця, який виграв тендер на постачання вапна для ЛКП "Збиранка".

15 липня 2022 року Жовківський районний суд Львівської області завершив розгляд справи щодо колишнього директора ЛКП "Збиранка" Віталія Пугача й засудив його до позбавлення волі терміном на 7 років з конфіскацією майна та забороною обіймати керівні посади впродовж трьох років

Відділ управління державної реєстрацї

Затримання заступника начальника відділу управління державної реєстрації Львівської міськради, який організував схему незаконного збагачення, отримуючи неправомірні вигоди за сприяння у державній реєстрації прав власності на нерухоме майно.


2020 рік

ЛКП "Муніципальна варта"

Затримання керівника ЛКП "Муніципальна варта" Павла Пеца, його заступника та двох начальників відділів, які незаконно охороняли протягом 3 місяців майданчика з продажу вживаних авто. У січні 2021 року праву щодо хабарництва керівника Муніципальної варти та трьох його підлеглих, яких звинувачують у розкраданні 350 тисяч гривень бюджету міста та отримання 150 тисяч гривень хабара, передали до суду.


2021 рік

ЛКП "Архітектурно-будівельний нагляд"

Затримання директорки ЛКП "Архітектурно-будівельний нагляд" Наталії Юзич, яку підозрюють в отриманні 500 доларів хабаря за безперешкодне узаконення самовільно реконструйованих об'єктів нерухомості, що розташовані в центральній частині Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.