Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Понеділок, 22 серпня 2022, 12:00

На кордоні з Польщею з вересня змінять організацію руху транспорту

пункт пропуску

З 1 вересня відбудуться зміни в організації руху транспорту на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє Державна митна служба України на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 1 вересня стартує пілотний проєкт, який триватиме до 30 листопада, націлений на мінімізацію черг із транспортних засобів на кордоні з Польщею.

Як повідомили у Держмитслужбі, частина пунктів пропуску обслуговуватиме лише легкові автомобілі, а решта – вантажівки. Таким чином спробують вирішити проблему із масштабним накопиченням фур на під’їздах до усіх пунктів пропуску на західному кордоні.

Зокрема, вісім пунктів пропуску на кордоні з Польщею поділяють: на чотирьох менших будуть пропускати лише легкові автомобілі (до 7 тонн), а на більших – виключно вантажівки (понад 7 тонн).

Розділять пункти пропуску так:

Легкові авто:

- Устилуг – Зосин;
- Грушів –Будомеж;
- Смільниця –Кросценко;
- Угринів – Долгобичув.

Вантажівки:

- Рава-Руська – Хребенне;
- Краківець – Корчова;
- Шегині – Медика;
- Ягодин – Дорогуск.

"Сторони домовилися, що пілотний проєкт по зміні в організації руху транспорту триватиме у період з 1 вересня по 30 листопада 2022 року на всіх пунктах пропуску українсько-польського кордону і полягатиме в обмеженні руху транспортних засобів повною масою до 7,5 тонн у пунктах пропуску: Рава-Руська – Хребенне; Краківець – Корчова; Шегині – Медика; Ягодин – Дорогуск.

За результатами пілотного проекту буде прийняте рішення щодо необхідності впровадження такого порядку організації руху транспортних засобів на українсько-польському кордоні на постійній основі" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.