Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Є. Кузика

Понеділок, 22 серпня 2022, 17:40

Депутат Кузик закликав львів'ян підтримати справжній тризуб Незалежності

Євген Кузик

Українці долучаються до флешмобу, де користувачі соцмереж демонструють справжній символ тризубу Незалежності, який у свій час використовував В'ячеслав Чорновіл.

Депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Євген Кузик закликав колег та мешканців міста долучатись до флешмобу та підтримати справжній символ українського тризубу.

"Не хочу зупинятись на горе-патріотах, які або не знають що роблять, або знають, і це ще гірше, але ми ж з Вами точно знаємо, як виглядає український тризуб! Долучайся до флешмобу 24 серпня та покажи справжній тризуб Незалежності, адже 31-ша річниця Незалежності України має звучати гучно, з єдиним та правильним привітанням! Для цього пропонується підкріпити усі промови єдиним жестом, який раніше показував В’ячеслав Чорновіл: три складені пальці, зігнувши мізинець та великий палець, зробити фото та викласти це фото у соцмережах з хештегом #тризубНезалежності", – написав на своїй сторінці у Фейсбуку Євген Кузик.

Флешмоб про справжній тризуб Незалежності України запустили на противагу іншому флешмобу від Міністерства культури України та креативників з агенції Banda. Ті нещодавно обрали жест і закликали вітати ним із Днем Незалежності. Це безіменний і великий пальці, скручені чи зігнуті, інші пальці розкриті, вказівний і середній пальці мають бути разом.

Як повідомляли в агенції, "у ньому пульсує сила нашого Гербу та живе дух Незалежності, бо жестовою мовою він означає букву Н". Фото із цим жестом вже поширили деякі зірки української естради. Але українців обурило, що жест, який запропонували міністр культури Олександр Ткаченко разом із Banda Agency, насправді у міжнародній культурі має нецензурне порнографічне значення.

У відповідь в соцмережах почали поширювати фото з історичним жестом тризубу України – вказівний, середній та безіменний пальці, підняті догори. Колись цим жестом салютував В'ячеслав Чорновіл – політв'язень СРСР та видатний політичний діяч, ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.