Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня у Львові

Вівторок, 23 серпня 2022, 10:37

В Україні дозволили приватизацію держлікарень та заповідників

лікарня у Львові

Верховна Рада дозволила приватизацію державних лікарень та історико-культурних заповідників.

Про це повідомляє видання Тoday.ua.

Верховна Рада у вівторок, 16 серпня, прийняла законопроєкт №5397, яким вносяться зміни до закону "Про приватизацію державного та комунального майна".

Згідно з законом, відтепер в Україні дозволяється приватизувати історико-культурні заповідники місцевого значення, а також державні медичні заклади, включаючи будинки, які займають ці заклади, що відкриває шлях для масової приватизації державних лікарень й для остаточної комерціалізації медицини в Україні. 

Депутати також спростили процес приватизації. Масова приватизація має стартувати з вересня цього року.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада остаточно узаконила в Україні платну медицину. Усі високоспеціалізовані медичні послуги переводять на платну основу. Тобто вся третинна медична допомога виводиться за межі безкоштовної медицини. Таким чином, тепер безкоштовні медичні послуги обмежуватимуться лише найпростішою допомогою, яку можна надати не в умовах стаціонару, а в кабінеті поліклініки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.