Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 25 серпня 2022, 12:37

Інспектора Галицької митниці затримали за схему пропуску контрабанди

затримання

Інспектор Галицької митниці нагалодив схему ввезення брендових товарів під виглядом пустої вантажівки для фірми особи з санкційного списку РНБО.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці повідомили про підозру інспектору одного із митних постів Галицької митниці за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

"Державний інспектор відділу митного оформлення одного з митних постів Галицької митниці Держмитслужби діяв у схемі з іншими службовцями митниці щодо сприяння підприємствам в ухиленні від сплати податків. Посадовець безпідставно пропустив на територію України, без сплати обов’язкових митних платежів, 2 грузових транспортних засоби, які належать підприємству, пов’язаному з особою, відносно якої рішенням РНБО застосовано персональні санкції" – наголосили у прокуратурі.

Зокрема, під час митного оформлення інспектор не оглянув вантажівку, де знаходився брендовий одяг, косметика і парфуми, натомість видав документ про відсутність вантажу й надав право на виїзд без сплати митних платежів.

Через це державі заподіяно збитків на суму понад 4,3 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії тривають, вирішується питання обрання запобіжного заходу та встановлюється причетність інших осіб до вчинення даного злочину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.