Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський органний зал

П'ятниця, 26 серпня 2022, 14:28

У Львові дозволили ліквідувати муніципальний хор "Гомін"

Львівський органний зал

Виконком дозволив ліквідувати хор "Гомін", приєднавши його до Львівського органного залу.

Сьогодні, 26 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про розвиток концертних організацій Львівської міської територіальної громади, яким планують ліквідувати львівський муніципальний хор "Гомін", приєднавши його до Львівського академічного будинку органної та камерної музики.

"Ми активно працювати над цим рішенням разом з колективами. Вийшли на декілька пунктів, які фіксуємо цим рішенням і потім передбачимо їх в проєкті ухвали. Така синергія дасть змогу підвищити розмір заробітної платні культурним діячам, об’єднати зусилля, напрацювати програму, стратегію розвитку" – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Це рішення повністю підтримав керівник Львівського органного залу Іван Остапович.

Зазначимо, депутати розглядали ухвалу про приєднання хору до Львівського органного залу на сесії 18 серпня, однак вирішили перенести її та доопрацювати.

Зазначимо, львівський хор "Гомін" існує з 1988 року, а з 2003 року він підпорядковується управлінню культури Львівської міської ради. Хор виступив організатором кількох фестивалів у Львові: Міжнародного фестивалю хорової музики "Львівські зустрічі" (2008, 2016, 2018) та Регіонального хорового фестивалю "Хваліте Господа з небес" (2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2017), а також у Польщі: Різдвяної програми (м. Вроцлав, 2018), до 100-річчя ЗУНР та 100-річчя польської армії (Кошалін, 2018).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.