Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Інна Іваночко

П'ятниця, 26 серпня 2022, 14:30

Медведчукістку Іваночко звинуватили у державній зраді

Інна Іваночко

СБУ звинуватила у держзраді колишню очільницю регіональної організації партії Опозиційна платформа – За життя Інну Іваночко

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спецслужби повідомили про підозру у державній зраді колишній очільниці Львівської обласної організації ОПЗЖ та громадського руху Віктора Медведчука "Український вибір – право народу" на Львівщині Інні Іваночко.

Її звинувачують у антиукраїнській діяльності, просуванні ідеї федералізації України, проведенню інформаційних акцій антиукраїнського спрямування.

"Агентка очолювала керуючі посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею партії ОПЗЖ. Зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.

Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та "документи" деяких безпекових корпорацій (легітимність яких встановлюється).

Зв'язок з кураторами підтримувала використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності" – наголосили у СБУ.

Під час обшуків у Іваночко та інших причетних осіб виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення, а також документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами афілійованими з колишнім нардепом Віктором Медведчуком.

Наразі їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.