Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Катерина Кіт-Садова

Середа, 31 серпня 2022, 11:34

Половинка Садового має спростувати інфу про прикордонника Максимчука

Катерина Кіт-Садова

Суд зобов'язав ТРК Люкс спростувати інформацію про колишнього очільника відділу прикордонної служби "Рава-Руська" Анатолія Максимчука.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд 29 серпня розглянув апеляційну скаргу на рішення Галицького районного суду Львова від 10 січня 2022 року за позовом до ПрАТ "Телерадіокомпанія Люкс" про захист честі, гідності та ділової репутації й спростування недостовірної інформації.

Зокрема, йдеться про спростування статті та відеоролика від 15 серпня 2015 року на сайті каналу новин "24" під назвою "Хто кришує контрабанду тютюну та бурштину на Закарпатті", в яких містилася образлива інформація щодо підполковника, колишнього очільника відділу прикордонної служби "Рава-Руська" Анатолія Максимчука.

Галицький районний суд Львова від 10 січня цього року відмовив у задоволенні позову, оскільки суд прийшов до висновку про те, що інформація містить лише оціночні судження.

"У судовому засіданні представник позивача зазначив, що формулювання, які були використані відповідачем у публікації, не є оціночним судженням, як вважав суд першої інстанції, тому що містять твердження про участь позивача у незаконних кримінально-карних діях. Відтак, вказана інформація є неправдивою, недостовірною і образливою, такою, що не відповідає дійсності та впливає на ділову репутацію.

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила задовольнити апеляційну скаргу, рішення суду першої інстанції скасувати та ухвалити нове, яким визнати інформацію, поширену у відеоролику та публікації від 15 серпня 2015 року недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію позивача" – йдеться у рішенні суду.

ПрАТ "Телерадіокомпанія Люкс" зобов'язали спростувати інформацію.

Додамо, власницею контрольного пакета акцій ТРК "Люкс" є дружина міського голови Львова Андрія Садового, Катерина Кіт-Садова.

До складу ТРК "Люкс" входять: Lux FM (Львів), Lux FM (Київ), Радіо Максимум, інтернет-видання Zaxid.net, Football 24, Телеканал "24", а також рекламне агентство "Люкс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.