Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 1 вересня 2022, 15:03

У Львові міськрада вирішила передати приміщення стоматологічної поліклініки для ЗСУ

Львів

Львівська міськрада вирішила передати приміщення 3-ої стоматологічної поліклініки для потреб ЗСУ.

Про це повідомляє завідувач відділенням 3-ої комунальної стоматологічної поліклініки Львова Олександр Бурій на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 1 вересня, у  Комунальну третю стоматологічну поліклініку міста Львова прийшли військові та представники міської ради з повідомленням, що приміщення поліклініки Львівська міськрада вирішила передати на потреби ЗСУ.

За словами Бурія, рішення має бути ухвалене на виконкомі Львівської міськради, але огляд приміщення відбувається вже зараз. У разі, якщо виконком прийме це рішення, лікарям дають 24 години на виселення.

"Ви серйозно? Приміщення поліклініки з маленькими стоматологічними кабінетами (від 10 до 14 метрів квадратних), облаштованими стоматологічними установками, з підвалами з компресорами – на потреби ЗСУ? Поруч з поліклінікою – багатоповерхівки (одна з них взагалі примикає до приміщення медичної установи) і дитячий майданчик. Ось тут Ви збираєтесь розміщувати військовий об’єкт? Серед цивільного населення і дитячих майданчиків?" – заявив Олександр Бурій.

Він вважає, що, прикриваючись війною, міськрада вирішила знищити лікарню.

"Справа про збереження нашої медичної установи перебуває в судах і не маючи можливості зараз виграти суд, Андрій Садовий не придумав нічого кращого, ніж скористатися військовим станом і знищити діючий спеціалізований медичний заклад.

Теробороні та й іншим військовим підрозділам це приміщення абсолютно ні до чого, воно не пристосоване для потреб армії. Демонтаж усього обладнання, підвалів з компресорами – це довга історія.

В місті безліч приміщень, які пустують і які адаптовані до розміщення військових. Замість того, аби дійсно допомагати армії, міські чиновники знищують медичні установи і лікарів.

Розміщувати військових в спальному районі міста, серед багатоповерхівок і дитячих майданчиків – це великий ризик для цивільного населення. Ворог підступний і його дії непередбачувані" – наголосив Олександр Бурій.

Нагадаємо, у серпні цього року міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу для напрацювання стратегії реформування стоматологічної галузі Львова. 

Додамо, раніше Варіанти висвітлювали конфлікт щодо закриття стоматологічних поліклінік у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.