Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 2 вересня 2022, 13:04

На вулиці Зеленій поблизу Погулянки збудують нові багатоповерхові житлові комплекси

візуалізація

Виконком дозволив звести на вул. Зеленій, 115-Б два багатоповерхові житлові комплекси з школою та басейном.

Сьогодні, 2 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Бізнес Естейт" та ТзОВ "Монтажно-виробниче об’єднання" багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом, спеціалізованою школою та центром дитячого дозвілля на вул. Зеленій, 115-Б у Львові зі знесенням існуючих споруд.

Новий житловий комплекс збудують на двох земельних ділянках площею 0,8909 га та 0,7027 га, що передбачені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, максимальна висота багатоповерхівок – 37 метрів, що становить 10 поверхів. Перший будинок складатиметься із 8 частин від 4 до 10 поверхів, другий – з 4 частин на 10 та 8 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок – 42,6% та 35%. 

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, на одній з цих ділянок, на місці занедбаної будівлі лабораторного корпусу і складу меблів, у 2018 році ТОВ "Бізнес Естейт" планувало збудувати офісний центр та паркінг, однак фірма вирішила відмовитися від цього й облаштувати тут житловий комплекс.

Сусідню земельну ділянку ТзОВ "Монтажно-виробниче об’єднання", що належить тому ж власнику, що й ТОВ "Бізнес Естейт", отримало від міста в оренду у 2021 році й також запланувало звести тут житлову багатоповерхівку. 

Одну з 4-поверхових частин житлового комплексу займатиме школа, також передбачено облаштувати 25-метровий басейн і підземний паркінг.

Земельна ділянка, на якій зведуть новий житловий комплекс, належить до зони Г-2 – зона центру ділової та громадської діяльності районного значення відповідно до детального плану території, обмеженої вул. Зеленою, вул. Півколо, вул. Жасминовою.

За даними аналітичної системи YouControlТзОВ "Бізнес Естейт" зареєстроване у Львові з 2014 року на площі Петрушевича, його керівником є Леся Андрусяк, а власником – Орест Андрусяк. Основна діяльність підприємства – будівництво будівель.

ТзОВ "Монтажно-виробниче об’єднання" також належить Оресту Андрусяку, підприємство зареєстроване у 2019 році на місці будівництва на вул. Зеленій, 115-Б.

Додамо, міськрада у 2018 році дозволила ТзОВ "Бізнес Естейт" на місці лаботарорного корпусу та складу металів на вул. Зеленій, 115-Б збудувати офісний центр з паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.