Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 9 вересня 2022, 15:12

На Львівщині продали понад 850 земельних паїв

земельна ділянка

Середня вартість 1 га землі в області становить близько 75 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Починаючи з 1 липня 2021 року, на території Львівської області в рамках ринку землі було укладено правочинів на понад 3 тисячі га, з яких 1140 га – це площі проданих 856 земельних паїв.

Як пояснила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман, середня вартість гектара на Львівщині становить близько 75 тис. грн, що поступається лише Київській області. Найдорожчий пай площею 0,94 га продали за понад 5 млн грн. Він розташований на території Сокільницької громади Львівської області.

"Раніше ми вже інформували, що найдорожчий пай в області площею 0,94 га продали за понад 5 мільйонів гривень, який розташований на території Сокільницької громади. Проте, департамент провів детальний аналіз в розрізі усіх областей і виявилося, що цей наділ є найдорожчим по всій Україні" –зазначила Тетяна Гетьман.

За її словами, найактивнішими за кількістю угод та площею земель щодо яких зареєстровані правочини з 24 лютого цього року є Харківщина (26,04 тис. га), Дніпропетровщина (14,46 тис. га) та Херсонщина (14,42 тис. га).

Додамо, з 1 липня 2021 року в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.