Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Закапелок Маркіяна Іващишина

Середа, 7 вересня 2022, 14:31

У Львові відкрили Закапелок Маркіяна Іващишина

Закапелок Маркіяна Іващишина

У місті на день народження Маркіяна Іващишина офіційно назвали на його честь сквер між вул. Вірменською та пл. Музейною.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 6 вересня, у Львові офіційно назвали сквер, що знаходиться між вул. Вірменською та пл. Музейною у Львові, на честь директора та засновника Мистецького об'єднання "Дзиґа" Маркіяна Іващишина – "Закапелок Маркіяна Іващишина".

Закапелок Маркіяна Іващишина знаходиться одразу поруч "Дзиґи", власником якої був Маркіян Іващишин.

"Марек вмів дивитися далі, аніж ми. Коли ще ніхто не уявляв, що культура і бізнес можуть бути поряд, він вже тим займався і відкрив "Дзиґу" – галерею, кав'ярню і офіс. Потім зробив Jazz Bez, який живе до сьогодні. І десятки інших успішних проєктів: "Флюгери Львова", "Лялька", фотоклуб – без кінця можна перечислювати.

Тут не буде літніх майданчиків, тут буде жити культура, тут буде тусовка, громадський простір" –  наголосила керівниця Інституту стратегії культури Юлія Хомчин.

Зазначимо, рішення про присвоєння скверу назви на честь Маркіяна Іващишина прийняли депутати на сесії Львівської міськради ще 18 серпня.

Додамо, Маркіян Іващишин помер у 2019 році, його поховали на Личаківському кладовищі. Свого часу Іващишин розповів Варіантам про історію клубу "Лялька".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.