Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Святослав Літинський

Фб Літинського

Четвер, 8 вересня 2022, 13:00

Обшук у волонтера Святослава Літинського влаштувала київська поліція (оновлено)

Святослав Літинський

До помешкання львівського волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшла поліція Києва.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні вранці, 8 вересня, до громадського активіста й волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшли правоохоронці з Києва та співробітники департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

"Щодо ситуації з обшуками у львівського волонтера та громадського активіста Святослава Літинського. Справою займаються поліція Києва та співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Львівська ОВА на стороні правди та справедливості. Розслідування має бути об’єктивним. Волонтери щодня роблять великий вклад у стійкість України" – написав Козицький.

Натомість у ГУ Нацполіції у Київській області наголосили, що проводять обшуки у Києві, Київській області та Львові у справі волонтерства, в якій фігурують троє осіб. За даними Української правди, обшук у Літинського пов'язаний із цією справою.

Правоохоронці стверджують, що "чоловіки з метою отримання прибутку, продавали автотранспорт, який надходив в Україну як гуманітарна допомога від іноземних держав та призначався для потреб ЗСУ", а "з метою прикриття своєї діяльності фігуранти використовували наліпки громадських організацій".

Зараз тривають "усі необхідні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями мешкання правопорушників у Києві, Київській області та Львові".

Додамо, наприкінці серпня львівського художника Олеся Дзиндру звинуватили у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.