Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Чамара

Неділя, 11 вересня 2022, 12:19

Встановлення пічок-буржуйок в підвалах житлових будинків небезпечне – експерт

Олег Чамара

Пічки-буржуйки варто використовувати для обігріву громадських приміщень, але встановлювати їх потрібно за межами приміщень. 

Ексголовний архітектор Львова Олег Чамара заявив що встановлення пічок-буржуйок в підвалах житлових будинків Львова є небезпечним, натомість є інші цивілізовані та ефективні способи їхнього використання взимку у рази відсутності централізованого опалення. 

"Не уявляю, як ті металеві пічки можна встановити в підвалах житлових будинків, то абсурд", – заявив він 5 вересня на  засіданні клубу експертів „Великий Львів”.  

Олег Чамара разом з тим вважає, що використовувати такі пічки взимку можна ефективно, але в інший спосіб. 

"Такі пічки можна встановити тільки в громадських об'єктах, таких як спортивні зали в школах, або не діючи дитячі садки, з будівництвом або розміщенням агрегату за межами того приміщення і повітряним опаленням. Тобто тепле повітря вдувається в приміщення від приладу, встановленого за його межами.  Тоді в самому приміщенні можна облаштувати місця для людей, вони зможуть відпочити та зігрітись. В кожному мікрорайоні можна знайти такі громадські приміщення, які можна використати для розміщення людей цивілізовано", – пояснив він.  

Нагадаємо, як повідомляють ЗМІ, виконком Львівської міської ради зобов'язав ОСББ, управляючі компанії та ЖБК до 1 жовтня встановити буржуйки у житлових багатоповерхівках. Загалом у будинках може запрацювати 10 500 теплових пунктів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.