Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

novyny.lviv.ua

Вівторок, 12 лютого 2013, 11:42

Суд визнав законним будівництво на вул. Лижв’ярській у Львові

Львівський апеляційний адміністративний суд залишив в силі ухвалу Львівської міськради про надання в оренду земельної ділянки під обслуговування будинку на Лижв’ярській, 42, що дозволяє продовжувати там реконструкцію та будівництво.

Про це сьогодні, 12 лютого, Варіантам повідомив львівський бізнесмен, депутат Львівської обласної ради Олег Баляш.

За словами депутата, рішення суду опиралось на цілком законні аргументи, оскільки земля під спірним будинком з 1998 року, тобто з початку створення парку, належить до землі житлової громадської забудови. А це означає, що ці землі не належать до рекреаційно-природоохоронного фонду.

"Я вважаю, що ініціатори звернення до суду переслідували передовсім меркантильні інтереси. Адже в Парку культури наразі продані всі без виключення приміщення, адміністрація парку розташовується в орендованій будівлі. Тобто якби їм вдалося забрати у нас це приміщення у власність, пізніше його знов можна було б продати, і на тому наживати нові кошти", - зазначив Баляш

Він додав, що коли ухвала про надання в оренду земельної ділянки під обслуговування будинку на Лижв’ярській свого часу готувалась на сесію, вона пройшла перевірку та погодження всіх управлінь, департаментів та комісій Львівської міської ради.

"Тому, коли після прийняття такої ухвали і зміни політичної конфігурації в міській раді, починають піднімати старі рішення і пробувати змінити їх якимось способом, інакше як меркантильні інтереси я це протрактувати не можу", - наголосив депутат.

Баляш зазначив, що свого часу на нього чинили сильний тиск, аби він вирішив це питання через надання хабарів, однак він категорично відмовився.

"Для мене позиція тих чиновників і окремих депутатів з України соборної є незрозумілою. Моя дружина придбала будинок. Якщо міській раді, а, точніше, громаді Львова потрібна була ця ділянка для розширення парку, моїй дружині мали б запропонувати альтернативну ділянку. Адже ми потратили кошти і придбали будинок, а нас, по суті, хотіли з того будинку викинути", - резюмував він.

Нагадаємо, нещодавно Господарський суд Львівської області прийняв рішення, згідно з яким будинок у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького у Львові має бути поверненим у комунальну власність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.