Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:27

У Львові арештували майно підприємства, власниками якого є росіяни

Львів

Суд арештував майно львівського підприємства з виробництва скляної продукції на майже 470 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Вчора, 12 вересня, суд арештував корпоративні права львівського підприємства, яке є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Західної України, на 11 млн грн, а також на 19 об’єктів нерухомості цього підприємства – цілісний майновий комплекс товариства.

Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн.

"Посадовці підприємства, засновником якого є естонська компанія, а бенефіціарними власниками є група громадян РФ, які здійснюють фінансовий контроль за грошовими коштами від продажу скляних виробів, ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам – пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, вказані громадяни РФ задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони РФ, що є важливим елементом фінансування під час військової агресії в Україні" – наголосили у прокуратурі.

Наразі вирішується питання про передачу арештованого майна в управління АРМА.

Зазначимо, 8 вересня міський голова Львова Андрій Садовий опублікував список 79 із 340 компаній, власниками яких є громадяни РФ та які продовжують працювати у Львові.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада затвердила указ президента щодо примусового вилучення в Україні майна РФ. А ще раніше на території Львівської області знайшли понад 200 підприємств з російським капіталом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.