Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 14 вересня 2022, 12:04

В Україні з жовтня планують запустити електронну чергу на кордоні

пункт пропуску

Електронна черга у пунктах пропуску може запрацювати з жовтня цього року.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство інфраструктури разом з Державною прикордонною службою з жовтня цього року планують запустити електронну черга перетину кордону на автомобільних пунктах пропуску. 

Система дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

Зареєструватись в електронній черзі можна буде через спеціальний сайт. Наразі він в розробці і в тестовому режимі запрацює з жовтня.

"Ми розуміємо, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить винятково від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, а по-друге, призводить до ще більших витрат водіїв.

Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації" – заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Електронна черга перетину кордону буде безкоштовною. Система автоматично сповіщатиме водіїв телефоном, коли саме час під’їжджати до пункту пропуску. У разі, якщо рух черги затримується чи пришвидшується, водій також отримає сповіщення заздалегідь.

У Мінінфрастрктури заявли, що спочатку система буде впроваджена лише на одному пункті пропуску. Після випробувань та вдосконалення вона буде масштабована на всі пункти пропуску.

Також у жовтні запрацює сайт "Електронна черга перетину кордону". Згодом розробники створять спеціальний додаток, функціонал якого буде постійно розширюватись.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що у пункті пропуску "Краківець" планують запустити електронну чергу для вантажних автомобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.