Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДБР

dbr.gov.ua

Середа, 14 вересня 2022, 14:02

ДБР провело обшуки у екскерівника Львівської митниці та його заступників

ДБР

Колишнє керівництво Львівської митниці підозрюють у незаконному розмитненні авто за нульовою ставкою вже після скасування пільгового режиму.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідуання.

Працівники ДБР провели обшуки на території митного поста, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників, яких звинувачують у незаконному звільненні від сплати митних платежів ввезених з-за кордону автомобілів.

"З 1 липня 2022 року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну, однак працівники одного з митних постів Львівської митниці цього "не помітили". За оперативними даними, вони ще майже тиждень у липні оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою.

За такої схеми зацікавленим особам вдалося завезти до України без сплати мита понад 60 транспортних засобів, через що до бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Загальна сума завданих збитків встановлюється" – наголосили у ДБР.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактами зловживання владою та службового підроблення, у фігурантів справи вилучили копії документів та чорнові записи, мобільні телефони та готівку.

Розслідування триває.

Додамо, з грудня 2021 року й до серпня цього року Львівську митницю очолював Данііл Меньшиков.

А 23 серпня виконувачем обов’язків начальника Львівської митниці призначили Олега Шахрая, який з грудня 2021 року був в.о. керівника Харківської митниці. У Антикорупційному моніторингу Львівщини заявляли, що під час його керування Харківсько митницею лише на одному митному пості 42 митника перейшли на бік РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.