Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гой

Фб Володимира Гоя

Середа, 14 вересня 2022, 14:14

Невиконані через війну проєкти громадського бюджету Львова планують реалізувати 2023 року – Гой

Володимир Гой

Проєкти громадського бюджету, які мали втілити цьогоріч, але через війну поставили на паузу, у Львівській міськраді планують реалізувати у 2023 році.

Також очікують поповнення бюджету Львова від надходжень із релокованих підприємств з інших міст України.

Про це в авторській програмі Юрія Кужелюка "Місто для людей" розповів підприємець, депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності, член комісії фінансів та планування бюджету Володимир Гой.

В ефірі під час обговорення теми бюджету міста Львова він озвучив, що проєкти громадського бюджету рішенням сесії ЛМР перенесли на 2023 рік.

"Прошу мешканців не перейматися, всі проєкти будуть зроблені, але у зв'язку з відтермінуванням потрібне буде коригування вартості й першочерговості" – сказав Володимир Гой.

Депутат також розповів, що цьогоріч місто надавало фінансову підтримку від 100 000 гривень релокованим підприємствам зі Сходу України. Натомість під кінець року бюджет Львова отримає додаткові надходження з податків цих підприємств.

"Багато підприємців переїхали зі Сходу України. Вони шукають у Львові торгівельні площі, відкривають магазини, кафе, підприємства. Я входжу до комісії підтримки підприємництва, і ми надавали від 100 до 300 тисяч гривень на підтримку таким підприємцям. Декілька мільйонів гривень ми виділяємо з бюджету на підтримку підприємців – критично на бюджет в цілому це не впливає, але в той же час відчутно для підприємців.

Ця підтримка від міста повернеться. Передбачаємо, що на кінець року ми будемо мати вагомий дохід в бюджет Львова від цих підприємств" – розповів Гой.

Він додав, що у міста також є опція звільнення від орендної плати за землю великих підприємств, промислових хабів. Існують критерії відбору підприємств, які отримують таке звільнення, – площа підприємства, кількість працівників, рівень зарплатні, яку сплачує своїм працівникам підприємство, тощо.

Водночас депутат закликав підприємців працювати й сплачувати подакти, оскільки в бюджеті Львова на 2023 рік також будуть закладені витрати на забезпечення військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.