Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОПЗЖ

stopcor.org

П'ятниця, 16 вересня 2022, 11:54

ОПЗЖ остаточно заборонили в Україні

ОПЗЖ

Касаційний адмінсуд остаточно заборонив діяльність проросійської Опозиційної платформи – За життя.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 15 вересня, Касаційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу партії Опозиційна платформа – За життя, таким чином діяльність цієї проросійської партії остаточно заборонена в Україні.

"Рішення про заборону функціонування ОПЗЖ було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії, як на рівні керівництва, так і рядових її членів.

ОПЗЖ фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди інтересам нашої держави. Встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України" – наголосили в СБУ.

Нагадаємо, у червні Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію Опозиційна платформа – за життя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.