Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОПЗЖ

stopcor.org

Понеділок, 20 червня 2022, 14:50

Львівський суд заборонив ОПЗЖ

ОПЗЖ

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність проросійської Опозиційної платформи – За життя.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Восьмий апеляційний суд Львова 20 червня заборонив діяльність партії Опозиційна платформа – За життя, яку Мін’юст вважає проросійською. Майно цієї партії мають передати на користь держави, але рішення суду ще можна оскаржити у Верховному Суді.

За даними "Чесно", це вже 11 заборонена проросійська партія. Разом з тим, це єдина парламентська партія зі значним представництвом у місцевих радах.

Зараз уповноваженими особами цієї партії вказані нардепи Вадим Рабінович та Віктор Медведчук, які фігурують у Реєстрі держZрадників руху "Чесно", та Юрій Бойко.

Партія двічі змінювала назву та 4 рази брала участь у парламентських виборах (у складі блоків та самостійно).

Нагадаємо, з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України. До цього з неї почали виходити народні депутати, 25 з яких створили на основі ОПЗЖ свою депутатську групу і назвалися Платформа за життя та мир.

Додамо, 28 березня співголова політичної партії Опозиційна платформа – За життя, народний депутат Вадим Рабинович опублікував заяву, де повідомив, що партія припиняє свою діяльність. А 20 березня РНБО призупинила діяльність низки проросійських політичних партій, в тому числі й ОПЗЖ.

На парламентських виборах 2019 року у першу десятку списку ОПЗЖ потрапив уродженець Львова Тарас Козак, який був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.