Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОПЗЖ

stopcor.org

Четвер, 12 травня 2022, 15:01

ОПЗЖ офіційно ліквідували у Верховній Раді України

ОПЗЖ

З 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Про це повідомив народний депутат з Європейської солідарності Олексій Гончаренко у Telegram.

Сьогодні, 12 травня, фракція політичної партії Опозиційна платформа – За життя офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді.

"Фракція ОПЗЖ у Верховній Раді офіційно ліквідована" – написав Гончаренко.

Зазначимо, партія призупинила свою діяльність у Верховній Раді з 14 квітня. До цього з неї почали виходити народні депутати, 25 з яких створили на основі ОПЗЖ свою депутатську групу і назвалися Платформа за життя та мир.

Додамо, 28 березня співголова політичної партії Опозиційна платформа – За життя, народний депутат Вадим Рабинович опублікував заяву, де повідомив, що партія припиняє свою діяльність. А 20 березня РНБО призупинила діяльність низки проросійських політичних партій, в тому числі й ОПЗЖ.

На парламентських виборах 2019 року у першу десятку списку ОПЗЖ потрапив уродженець Львова Тарас Козак, який був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.