Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 21 січня 2022, 10:14

Тараса Козака назвали у США засланим козачком ФСБ

Тарас Козак

США запровадили санкції проти нардепа з Львівщини Тараса Козака, його однопартійця та двох екс-нардепів з Партії регіонів.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів США.

Вчора, 20 січня, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти чотирьох українців за діяльність з метою дестабілізації України, контрольовану російським урядом.

Під санкції потрапили депутати від Опозиційної платформи – За життя Тарас Козак та Олег Волошин, а також екс-депутати від Партії регіонів Володимир Олійник та Володимир Сівкович.

"Особи, внесені до списку, діють за вказівкою Федеральної служби безпеки Росії, розвідувальної служби, що перебуває під санкціями Сполучених Штатів, та підтримують спрямовані Росією операції з впливу проти Сполучених Штатів та їхніх союзників й партнерів. Ці чотири людини відіграли різні ролі у глобальній кампанії впливу Росії щодо дестабілізації у суверенних країнах на підтримку політичних цілей Кремля. Сполучені Штати продовжуватимуть здійснювати кроки з допомогою таких дій і у партнерстві з українським урядом для виявлення, викриття та підриву дестабілізаційних зусиль Росії, – йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США. 

Санкції передбачають блокування фінансової діяльності цих осіб у США, блокуються будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать їм на 50% і більше.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року проти Козака та його телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik запровадили санкції через розслідування, яке встановило, що він з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор. Також суд надав СБУ дозвіл на затримання Козака.

А 19 лютого 2021 року РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський запровадив санкції ще проти двох каналів медіахолдингу Козака.

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.