Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 20 травня 2021, 14:50

СБУ дозволили затримати Козака

Тарас Козак

Суд надав СБУ дозвіл на затримання львівського нардепа Тараса Козака, що переховується у Білорусі.

Про це повідомляє Служби безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 20 травня, Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання народного депутата з Львівщини від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака.

"За клопотанням слідчого СБУ, погодженого Генеральним прокурором України, сьогодні Печерський районний суд м. Києва дав дозвіл на затримання народного депутата України Тараса Козака. Раніше слідчі СБУ оголосили його у розшук. Це відбулося після того, як 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку було оголошено про підозру" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 11 травня Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчуку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, натомість Тарас Козак у прокуратуру не з'явився. Нардеп переховується у Білорусі.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака, однак яку він не вказав у своїй декларації. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку "Опозиційної платформи – За життя"на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.