Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Понеділок, 22 лютого 2021, 10:34

РНБО заровадила санкції проти цивільної дружини нардепа Козака

Тарас Козак

РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною львівського нардепа Тараса Козака.

Про це повідомляє Українська правда.

Ще 19 лютого Рада Національної безпеки і оборони ввела санкції проти низки російських і офшорних компаній. У санкційний список увійшли 8 осіб і 19 компаній, зокрема нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук, його дружина Оксана Марченко та її подруга Наталія Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака.

Загалом санкції запроваджено на 3 роки.

Санкції накладено і на компанії, що володіли 5 літаками, які здійснювали прямі польоти з Києва на Москву, І на літаки, і на їхніх власників, і на компанії, які обслуговували ці літаки. 

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

Зазначимо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку "Опозиційної платформи – За життя"на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Раніше Козак перебував на посаді голови правління ПП "Прайвет Канселер", а також працював першим заступником голови Державної податкової адміністрації у Львівській області, начальником Західної регіональної митниці та заступником голови Державної митної служби України.

Цивільна дружина нардепа Тараса Козака, яку він не вказав у своїй декларації, володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.