Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 6 вересня 2019, 16:30

Козачка Козака купається в російській нафті

Тарас Козак

Цивільна дружина нардепа Тараса Козака, яку він не вказав у своїй декларації, володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода у своїй програмі розслідувань "Схеми". 

Соратник кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, народний депутат, що потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя, Тарас Козак не подав у своїй декларації про доходи жодної інформації про майно своєї цивільної дружини, матері своєї дитини, уродженки Львова Наталії Лавренюк, яка постійно супроводжує його у закордонних поїздках.

Як з'ясували журналісти програми, Наталія Лавренюк має російський та український паспорти та їй належить 25% у фірмі "НЗНП Трейд", бенефіціаром якої є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко. Фірма займається видобутком нафти в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії.

Наталія Лавренюк також є власницею приватного підприємства "Лілія", яке, за даними джерел "Схем" у податковій, не приносить їй доходів. А з 2004 року за останні 14 років її офіційні доходи склали майже 5 млн грн.

У Львові Лавренюк має на вул. Князя Романа, 22, де знаходиться частина готелю "Швейцарський" (вул. Князя Романа, 20-22), 381 кв.м нежитлових приміщень та 10 квартир. Ще 1244 кв.м їй належить у будинку на вул. Князя Романа, 20. У Києві цивільна дружина Козака володіє двома квартирами, одну з яких вона придбала у 2018 році за понад 1 млн грн. Їй також належать 10 земельних ділянок на Київщині.

Тарас Козак підтвердив інформацію про те, що Наталія Лавренюк є матір'ю його дитини, однак не відповів на запитання журналістів програми "Схеми" про те, чому він не вносить її до своєї декларації.

Зазначимо, як пояснюють антикорупційні юристи, якщо "Тарас Козак та мати його дитини, на яку оформлений російський бізнес та з якою вони здійснюють регулярні спільні польоти, справді ведуть спільний побут – тобто живуть цивільним шлюбом, але не відображають це в декларації депутата – це серйозне порушення закону".

Нагадаємо, у своїй декларації за 2018 рік Тарас Козак задекларував лише свій дохід, який склав 128 млн грн. Крім цього, Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна", а у червні цього року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Наприкінці серпня цього року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо телеканалу 112 Україна. Українські ЗМІ повідомляють, що це розслідування лобіює керівник Офісу президента Андрій Богдан, який прагне отримати контроль над каналом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.