Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 14 травня 2021, 12:50

Тарас Козак лікується від державної зради у Білорусі

Тарас Козак

Віктор Медведчук розповів, що підозрюваний у держзраді львівський нардеп Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив вчора, після засідання Печерського районного суду Києва, який обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, кум російського президента Володимира Путіна й нардеп від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, підозрюваний разом із ним у державній зраді нардеп від ОПЗЖ з Львівщини Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

"Я знаю, де знаходиться народний депутат Тарас Козак – він знаходиться на лікуванні в Білорусі", – розповів Медведчук.

За його словами, він контактував з Козаком після оголошення йому підозри, і повідомив, що його реакція на це була "обурливою".

Нагадаємо, 11 травня нардепам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри. Вчора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2021 року, хоча сторона обвинувачення просила арештувати його з альтернативою внесення застави в 300 млн грн.

Натомість Тарас Козак у прокуратуру не з'явився.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака, однак яку він не вказав у своїй декларації. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку "Опозиційної платформи – За життя"на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.