Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Вівторок, 11 травня 2021, 16:19

Венедіктова підписала підозру Козаку

Тарас Козак

Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді львівському нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку та Віктору Медведчуку.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 11 травня, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді нардепу з Львівщини від партії "Опозиційна платформа – За життя" Тарасу Козаку, а також куму російського президента Володимира Путіна й нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку.

У повідомленні генпрокурорки прізвища відсутні, однак із її тексту випливає, що це саме Тарас Козак і Віктор Медведчук.

"Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К... За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних" – написала Ірина Венедіктова.

За її словами, Козак і Медведчук підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в Криму.

"За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою" – додала Венедіктова.

Зазначимл, сьогодні Служба безпеки проводить обшуки в будинку Віктора Медведчука у Києві.

 

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака, однак яку він не вказав у своїй декларації. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку "Опозиційної платформи – За життя"на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.