Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Понеділок, 19 вересня 2022, 13:24

У Львові планують ліквідувати дві лікарні, приєднавши їх до діагностичного центру на Пекарській

медичний заклад у Львові

До Львівського обласного діагностичного центру планують приєднати ендокринологічний центр і центр радіаційного захисту населення, які офіційно ліквідують.

Про це йдеться у проєкті рішення, підготовленому на розгляд сесії Львівської обласної ради.

На наступній сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 20 вересня, депутати планують розглянути рішення про реорганізацію КНП ЛОР "Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр" та КНП ЛОР "Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення" шляхом приєднання до КНП ЛОР "Львівський обласний клінічний діагностичний центр".

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, ендокринологічний центр на вул. Острозького, 1 та центр радіаційного захисту населення на вул. Морозна, 31а планують ліквідувати й приєднати до Львівського діагностичного центру на вул. Пекарська, 69б.

Працівників ліквідованих лікарень мають працевлаштувати у діагностичному центрі, а усе майно ендокринологічного центру та центру радзахисту населення переходить у власність діагностичного центру на вул. Пекарській.

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що на базі Львівського діагностичного центру планують створити Центр ендокринологічного здоров’я населення та напрацювати клінічні маршрути надання медичної допомоги хворим ендокринологічного профілю в межах госпітального округу Львівської області.

Реорганізація здійснюється "з метою покращення якості та доступності медичного обслуговування населення області, в тому числі і покращення надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей, підвищення ефективності використання об’єднаним закладом охорони здоров’я кадрового потенціалу і фінансового ресурсу, який передбачено на утримання закладів охорони здоров’я, які підлягають приєднанню".

Нагадаємо, рішення про реогранізацію цих лікарень підтримала комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради ще на початку вересня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.