Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Понеділок, 19 вересня 2022, 16:59

В Україні не планують запроваджувати загальнонаціональний карантин через Covid-19

карантин у Львові

Рішення про посилення карантинних обмежень через Covid-19 прийматимуть лише на місцевому рівні.

Про це повідомляє Українська правда. 

Міністерство охорони здоров'я не планує вводити профілактичні обмеження по всій країні через сезонне зростання кількості хворих на коронавірус, зокрема, йдеться про контроль за наявністю Covid-сертифікатів та обов'язкове носіння захисних масок у громадських місцях.

"На національному рівні не планується впроваджувати загальнонаціональних локдаунів або якихось обмежувальних заходів" – заявив сьогодні на брифінгу головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, в Україні після оголошення воєнного стану через повномасштабне вторгнення РФ скасували обмеження, введені на тлі пандемії коронавірусу, і повертати їх на загальнонаціональному рівні не збираються.

Водночас місцева влада, за необхідності, може застосовувати профілактичні обмеження.

"Відповідні медичні комісії та ДСНС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення населення, транспорті. Рекомендувати носіння масок в закладах охорони здоров’я. Такі заходи можуть зменшувати кількість випадків коронавірусної хвороби.

Ми закликаємо, щоб області використовували цей механізм, але ще раз хочу наголосити, що тут має бути баланс між можливостями, безпековим питанням і тим впливом, який ці заклади можуть спричинити щодо зростання кількості випадків" – наголосив Ігор Кузін.

Нагадаємо, на початку вересня у області заявили, що можуть посилити обмежувальні заходи через ріст захворюваності на коронавірус. А в Україні на час дії воєнного стану скасували вимогу щодо наявності Covid-сертифікатів.

Додамо, Міністерство охорони здоров'я дозволило введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім українцям, старшим 18 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.