Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський діагностичний центр

Фб діагностичного центру

Вівторок, 20 вересня 2022, 16:23

У Львові вирішили ліквідувати ендокринологічний центр та центр радіаційного захисту населення

Львівський діагностичний центр

До Львівського обласного діагностичного центру приєднають ендокринологічний центр і центр радіаційного захисту населення, які офіційно ліквідують.

Сьогодні, 20 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати розглянули рішення про реорганізацію КНП ЛОР "Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр" та КНП ЛОР "Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення" шляхом приєднання до КНП ЛОР "Львівський обласний клінічний діагностичний центр".

"За" проголосували 43 депутати.

Згідно з рішенням, ендокринологічний центр на вул. Острозького, 1 та центр радіаційного захисту населення на вул. Морозна, 31а планують ліквідувати й приєднати до Львівського діагностичного центру на вул. Пекарська, 69б.

Працівників ліквідованих лікарень мають працевлаштувати у діагностичному центрі, а усе майно ендокринологічного центру та центру радзахисту населення переходить у власність діагностичного центру на вул. Пекарській.

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що на базі Львівського діагностичного центру планують створити Центр ендокринологічного здоров’я населення та напрацювати клінічні маршрути надання медичної допомоги хворим ендокринологічного профілю в межах госпітального округу Львівської області.

"Центр радіаційного захисту населення лишається за існуючої юридичною адресою і продовжуватиме надавати спеціалізовану медичну допомогу постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей.

Щодо ендокринологічного центру, то його лабораторна служба працюватиме на базі діагностичного центру, а стаціонар плануємо розташувати у багатопрофільних закладах – Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, Львівській обласній клінічній лікарні, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (для дітей). Бо пацієнти з ендокринологічними патологіями потребують консультацій суміжних спеціалістів" – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Реорганізація здійснюється "з метою покращення якості та доступності медичного обслуговування населення області, в тому числі і покращення надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей, підвищення ефективності використання об’єднаним закладом охорони здоров’я кадрового потенціалу і фінансового ресурсу, який передбачено на утримання закладів охорони здоров’я, які підлягають приєднанню".

Нагадаємо, рішення про реогранізацію цих лікарень підтримала комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради ще на початку вересня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.