Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Савельєв

Фб Миколи Савельєва

Середа, 21 вересня 2022, 12:40

Савельєв попросив Ердогана про обмін полоненими між Україною та РФ

Микола Савельєв

Микола Савельєв звернувся з листом до президента Туреччини про обмін військовополонених між Україною та РФ.

Про це повідомляє видання Високий замок.

Як заявив Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Україна та РФ домовилися про обмін 200 військовополонених.

До цього обміну опосередковано причетний головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв, який сьогодні воює в 62 батальйоні 103 бригади ТРО на Донеччині.

"Ні, я думаю, що мої заслуги в цій царині дуже й дуже перебільшені. Хоча після трагедії в Оленівці, яка мене боляче вразила (тим паче, що серед полонених бійців на "Азовсталі" є й син мого хорошого товариша), я справді звернувся з листом до президента Туреччини Реджепа Ердогана (сам я тоді перебував на лікуванні у львівському госпіталі). Я підкреслив у листі, що Туреччина дуже підтримала Україну у цій війні, перекривши Босфор, надавши "Байрактари", відзначив особливу роль особисто Ердогана у звільненні з катівень ФСБ кримськотатарського лідера Ахтема Чийгоза. Після цього я поцікавився у лідера Туреччини чи не хоче він взяти під свій патронат проведення масового обміну полоненими між Україною та рф, скажімо, кілька сотень на кілька сотень?

На мою думку, насамперед є необхідність обміняти українських воїнів з ампутаціями та пораненнями, заарештованих росіянами жінок – воїнів, багатодітних батьків та тих, хто є єдиною дитиною у сім'ї. Вважаю, зазначив я в цьому листі, що посередництво в такому обміні полоненими тільки б утвердило у світі президента Туреччини Ердогана, як миротворця.

Одночасно я зазначив, що вважаю рф агресором та окупантом, і представляю цим листом лише самого себе, бо не маю на нього жодних повноважень ні від держави, ні від яких-небудь громадських рухів чи організацій.

Цей лист переклала турецькою мовою моя дружина журналістка Ярина Коваль, і ми відправили його на дві адреси електронною та звичайною поштою.

Що цікаво, паперову копію листа я передав через львівську волонтерку Світлану Каліновську її друзям в Туреччину, які й переслали її в адміністрацію Ердогана. Такий крок був зумовлений тим, що звичайний лист йде зі Львова до столиці Туреччини близько місяця. Чи прислухалась до моєї поради влада Туреччини – чесне слово не знаю, але те, що про цей масовий обмін 200 на 200 оголосив саме президент Туреччини Реджеп Ердоган – свідчить, що я таки писав цього листа недаремно. Принаймні, я на це дуже сподіваюсь" – наголосив Микола Савельєв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.