Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівська опера

Середа, 21 вересня 2022, 13:10

Львівська опера влаштовує гранд-концерт, присвячений ювілею Соломії Крушельницької

Львівська опера

У день 150-річчя Соломії Крушельницької на сцені Львівської опери відбудеться гранд-концерт "Соломія. Brava!".

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

У п'ятницю, 23 вересня, до 150-річчя Соломії Крушельницької Львівська національна опера транслюватиме наживо гранд-концерт "Соломія. Brava!", присвячений ювілею співачки.

У його програмі прозвучить світова оперна класика, яку на кращих оперних сценах чотирьох континентів виконувала Соломія Крушельницька. 

Тож у програмі концерту – фрагменти з опер "Мадам Баттерфляй" та "Манон Лєско" Дж. Пуччіні, "Фаворитка" Г. Доніцетті (у якій дебютувала Крушельницька), "Кармен" Ж. Бізе, "Фауст" Ш. Гуно, "Саломея" Р. Штрауса, "Трубадур", "Ернані", "Отелло" Дж. Верді, "Тангойзер", "Лоенґрін" Р. Ваґнера.

Зірковим гостем гранд-концерту буде італійський диригент Альберто Веронезі, художній та музичний директор престижного міжнародного фестивалю Джакомо Пуччіні в Торре-дель-Лаго. Він співпрацював з оперними театрами та фестивалями Відня, Афін, Бухареста, Брюсселя, Савонлінни, Берліна, Болонії, Токіо, Тяньцзіня, Тель-Авіва, Нью-Йорка та ін. Це перший виступ італійського диригента на львівській сцені.

Ювілей Соломії Крушельницької об’єднає на сцені кращих оперних виконавців Львова, Одеси, Києва, Дніпра та Харкова.

Впродовж святкування ювілею Соломії Крушельницької у Львівській опері впродовж 23-25 вересня можна буде більше дізнатися про її життя і творчість, зокрема, цьому буде присвячена виставка на першому балконі театру "Історія тріумфу", лекція-концерт "Відома та невідома Крушельницька", презентація книги Олександра Балабка "Кімоно для Баттерфляй".

Закриватимуть цикл ювілейних подій два концерти: 29 вересня – італійського гітариста-віртуоза Сімоне Онніса, 2 жовтня – юних музикантів Львова, які навчаються в музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.