Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр

google.com

Середа, 21 вересня 2022, 17:01

Ендокринологічний центр підтримує об’єднання, але хоче й далі працювати єдиним колективом

Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр

Лікарі Ендокринологічного центру підтримують об'єднання, але хочуть й далі працювати єдиним колективом.

Директор Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного ендокринологічного центру Юрій Вендзілович заявив про те, що керівництво та трудовий колектив підтримують рішення Львівської обласної ради щодо внесення ендокринологічного центру до складу об'єднання на базі обласного Діагностичного центру, але просять надати їм можливість далі працювати єдиним колективом.

Цю позицію директор центру висловив вчора, 20 вересня, на сесії Львівської обласної ради, а також підтвердив у коментарі Варіантам.

"Ми заявили, що ми підтримуємо об'єднання, але не підтримуємо поділ. Нас хочуть виселити та поділити по різних установах. Ми просили, щоб зберегли наш колектив в тому вигляді, як він є", – сказав він.

Юрій Вендзілович підтвердив інформацію про те, що сьогодні професорка кафедри ендокринології ЛНМУ імені Данила Галицького Олеся Кіхтяк розпочала голодування, протестуючи проти ліквідації ендокринологічного центру, а також зазначив, що ще четверо лікарів розпочали голодування на робочих місцях.

"Я не можу заборонити їй цей процес, це є її особиста позиція, вона має право, у нас демократичне суспільство. Вона висловила свою позицію таким шляхом. Знаю, що на робочих місцях є чотири працівники, які теж голодують та заявляють, що після робочого часу приєднаються до професорки", – наголосив він.

Юрій Вендзілович на питання про те, чи працює Олеся Кіхтяк у центрі, пояснив, що вона юридично працює у Львіському медицинському університеті, але надає практичну допомогу хворим центру.

"Це кафедра медуніверситету, що розташована на базі нашого центру. Юридично вона закріплена за університетом, але практично надає допомогу та лікує наших пацієнтів", – зазначив він.

Нагадаємо, 20 вересня на сесії Львівської облради депутати вирішили ліквідувати ендокринологічний центр на вул. Острозького, 1 та центр радіаційного захисту населення на вул. Морозна, 31а й приєднати їх до Львівського діагностичного центру на вул. Пекарська, 69б. На сесії також було озвучено, що приміщення ендикрінологічного центру буде передано для потреб військового госпіталю. Натомість не було озвучено  куди саме переїде ендокринологічний центр.

Додамо, рішення про реогранізацію цих лікарень підтримала комісія з питань охорони здоров'я та материнства Львівської облради ще на початку вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.