Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Бучко

Фб Ю. Бучка

Четвер, 22 вересня 2022, 11:18

Бучко закутує сина Портнова у коцик персональної конфіденційності

Юрій Бучко

Львівська ОВА відмовилася надати копію заяви ГО "Народна самооборона" щодо надання дозволу на виїзд сину проросійського діяча Андрія Портнова.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОВА на запит Варіантів.

Львівська ОВА відмовилася надати копію заяви ГО "Народна самооборона" щодо надання дозволу на виїзд за межі України сину проросійського діяча Андрія Портнова Ігорю Портнову.

У Львівській ОВА наголосили, що ця інформація є конфіденційною, оскільки містять персональні дані щодо осіб, які не давали згоду на їхнє оприлюднення.

"Звернення що надходять до обласної військової адміністрації щодо сприяння у перетині кордону військовозобов'язаними водіями з метою перевезення гуманітарних вантажів містять персональні дані таких водіїв.

Зазначені дані, що є конфіденційною інформацією, під час обробки уповноваженими особами обласної військової адміністрації вносяться, зокрема, до інформаційної системи "Шлях". Зазначена обробка даних про особу здійснюється виключно для цілей з якою такі персональні дані були надані суб'єктами персональних даних.

Одночасно інформуємо, що обласна військова адміністрація не отримувала згоду від суб'єктів персональних даних, що їх поширення та передачі третім особам у цілях відмінних від мети їх надання і обробки" – йдеться у відповіді на запит.

Також у Львівській ОВА наголосили, що оприлюднення цієї інформації ніяк не допоможе у забезпеченні захисту інтересів національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

"Таким чином, враховуючи вищевикладене, в обласної військової адміністрації станом на даний час відсутні правові підставі надання копій запитуваних документів в яких містяться вище перелічені персональні дані про військовозобов'язаних водіїв" – додали у Львівській ОВА.

 

Нагадаємо, ще у березні Львівська ОВА внесла сина Андрія Портнова у систему "Шлях" на підставі відповідного звернення від ГО "Народна самооборона" як волонтера та дозволила йому виїхати з України.

Як заявляв у середині вересня виданню "Високий замок" заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, вони мають велику кількість заявок від людей, які їдуть за гуманітарною допомогою, й у них немає можливостей всіх перевіряти.

"У Львівської ОВА немає жодних застережень чи заборон, щоб його не внести у систему "Шлях". Він не є у жодному санкційному списку... З прізвищем Портнов є сотні людей... У нас є чітка постанова, яка передбачає, що за наказом голови Львівської ОВА можна вносити особу у систему "Шлях" і, відповідно, виїжджати. Крім того, адміністрація не наділена ні повноваженнями контролю, ні перевірки тих чи інших осіб. Але є постанова, яка дає нам право вносити осіб у систему "Шлях", а як їх перевіряти – вона не дає жодного механізму" – наголосив Бучко.

Він додав, що у Львівській ОВА є звернення від ГО "Народна самооборона" щодо Ігоря Портнова і вони готові надіслати його журналістам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.