Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

П'ятниця, 23 вересня 2022, 15:20

Львівщину та ще сім областей України віднесли до тилових регіонів

Львівщина

Регіони України умовно поділили на 4 типи: фронтові, опорні, деокуповані та тилові.

Про це вчора, 22 вересня, повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування, який проходив у Львові.

Кабінет міністрів України через повномасштабну агресію РФ проти України умовно поділив всі області України на чотири типи: фронтові, опорні, деокуповані та тилові, відповідно до близькості фронту та основних задач під час війни.

Зокрема, до тилових увійшли 8 областей: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Рівненська, Чернівецька та Хмельницька.

Опорними регіонами є 6 областей: Кіровоградська, Вінницька, Дніпропетровська, Черкаська, Одеська та Полтавська, а фронтовими регіонами залишаються Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області.

Деокупованими регіонами наразі є Сумська та Чернігівська області. Наступною, яка приєднається до цього переліку, стане Харківщина.

"Сьогодні області працюють, як ніколи, допомагаючи іншим. Налагоджена логістика між громадами, приймають вимушених переселенців. А подекуди ще й демонструють економічне зростання та розвиток промисловості. Українські громади – це каркас нашого спротиву та стійкості" – наголосив сказав Олексій Чернишов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.