Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 23 вересня 2022, 16:35

На Львівщині медики однієї з лікарень за хабарі видавали документи для ухилення від служби

хабар

Медики за довідку про непридатність до служби в ЗСУ отримували по 1000 доларів від ухилянта.

Про це повідомляє поліція Львівської області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили лікарів однієї з лікарень у Львівській області, які за хабарі визнавали чоловіків непридатними до військової служби.

"Група працівників медичного закладу налагодила корупційну схему визнання осіб непридатними до служби у лавах ЗСУ за станом здоров'я. Вартість прийняття такого рішення та видачі відповідного висновку лікарської комісії становила 1000 доларів "винагороди".

Учора, 22 серпня, правоохоронці затримали одного із фігурантів – лікаря-члена комісії. В його службовому кабінеті поліцейські вилучили 300 доларів, які він одержав як частину неправомірної вигоди. Ще 100 доларів було вилучено з кишені халата другого лікаря, котрі йому передав "колега по справі" – йдеться у повідомленні поліції.

Наразі розслідується кримінальне провадження  за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення викритим лікарям про підозру та обрання запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.