Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 27 вересня 2022, 14:10

У мікрорайоні Рясне-2 зведуть житловий комплекс на 174 квартири

візуалізація

Виконком дозволив звести ЛНУ імені Івана Франка та приватній будфірмі 10-поверховий житловий комплекс на вул. І. Величковського, 84.

Сьогодні, 27 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ЛНУ імені Івана Франка та ПП "Буд Інвест Ком" багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією на вул. І. Величковського, 84 у Львові.

Новий житловий комплекс збудують на земельній ділянці, загальною площею 0,5400 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Ділянка перебуває у державній власності й закріплена за університетом.

Згідно із містобудівною документацією, житловий комплекс складатиметься з 6 частин, висотою у 34,3 м і 32,8 м – 10 поверхів; 28,30 м і 26,80 м – 8 поверхів; 23,80 м – 7 поверхів та 20,80 м – 6 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 35%.

У житловому комплексі буде 174 квартири та загалом 142 паркомісця (підземний та наземний паркінги).

Як заявив керівник проєкту з будівництва цього житлового комплексу Любомир Босаневич, у будинку передбачено провести індивідуальне опалення, однак, вважаючи на сучасні реалії, забудовник також пропрацює й можливість встановлення альтернативних систем опалення.

Земельна ділянка, на якій зведуть новий житловий комплекс, належить до зони Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району. 

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Буд Інвест Ком" зареєстроване у Львові у 2013 році, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є львів'яни Оксана Швець та Володимир Матвейцев, що володіє ще низкою фірм у Львові та області (ПП "Будзалізобетон", ПП "Будівелька компанія "Садиба", ТОВ "Санманей", "Амсет Тех Строй" тощо).

Зазначимо, Любомир Босаневич був депутатом Львівської міської ради попереднього скликання. На місцевих виборах у 2015 році він пройшов до міськради у складі партії Укроп.

Додамо, у 2018 році стало відомо, що адміністрація ЛНУ ім. І. Франка планує збудувати на вул. І. Величковського, 84 багатоквартирний будинок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.