Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 27 вересня 2022, 15:52

На Львівщині виявили спалах дифтерії

Львівщина

В одному з дитячих будинків-інтернатів у області виявили спалах дифтерії.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Львівської області в одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області, де також на утриманні перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстрували спалах дифтерії.

Зокрема, під час проведення планового профілактичного обстеження у 7 осіб виявили ознаки початкової стадії дифтерії. Їх усіх госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

"Спеціалістами Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб проведено відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також триває вивчення їхнього вакцинального статусу. Проведено дезінфекцію приміщень інтернату та камерне знезараження постільних речей. Епідеміологічне розслідування триває. Зразки для подальших бактеріологічних досліджень буде надіслано до референс-лабораторії Центру громадського здоров'я" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Для нього характерне запалення слизових оболонок ротоглотки та явища загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.