Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Середа, 28 вересня 2022, 12:14

Верховний суд заборонив партію Наталії Вітренко

судова справа

Верховний суд заборонив діяльність проросійської Прогресивної соціалістичної партії України.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Вчора, 27 вересня, Верховний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Прогресивної соціалістичної партії України та вніс зміни в рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду про заборону цієї політичної сили, яку Мін’юст вважає проросійською.

За даними "Чесно", це вже 4 заборонена Верховним судом проросійська партія.

Згідно з рішенням суду, рішення Восьмого апеляційного суду Львова має бути змінене в частині про невідповідність програми партії та її статутних цілей Конституції України та розпалюванні цією політсилою міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. В усьому іншому рішення першої інстанції залишається без змін.

Зазначимо, рішення про заборону цієї партії ухвалив Восьмий апеляційний суд Львова у червні цього року, яке Прогресивна соціалістична партія України оскаржила у Верховному суді.

Нагадаємо, Прогресивна соціалістична партія України була зареєстрована 1996 року і відтоді її незмінно очолює Наталія Вітренко. Вона невдало балотувалася від цієї партії на президентських виборах у 1999 та 2004 роках.

У своїй програмі Вітренко пропонувала міждержавний союз з Росією та Білоруссю, організовувала спільні мітинги проти вступу України в НАТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.