Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

опалювальний сезон

Четвер, 29 вересня 2022, 11:24

У Червонограді планують розпочати опалювальний сезон з листопада

опалювальний сезон

Через брак газу у Червонограді можуть включити опалення лише з 1 листопада.

Про це повідомила Червоноградська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Червонограді можуть розпочати опалювальний сезон з 1 листопада, а не тоді, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря становитиме +8°С та нижче, а це відбувається, переважно, з 15 жовтня.

За словами директора КП "Червоноградтеплокомуненерго" Степана Дмуховського, у технічному плані комунальне підприємство належно підготувалось до нового опалювального сезону, однак через брак газу місто отримало ліміти на його використання, які дають можливість розпочати опалювальний сезон не раніше 1 листопада. Якщо ці ліміти держава збільшить, то опалювальний сезон у місті зможуть розпочати раніше.

"Станом на сьогодні тариф на теплопостачання для населення й бюджетних установ залишився таким самим, як й у минулому опалювальному сезоні. І якщо ми розпочнемо опалювальний сезон раніше та будемо споживати газ комерційний, тому що для бюджетних установ та населення газу є обмежена кількість, то будуть великі збитки для бюджету міста.

Ми повинні зрозуміти, для населення ми отримуємо газ за ціною у 7,5 грн за метр кубічний, а поживати його будемо за ринковою ціною, що становитиме не менше 40-45 грн за метр кубічний. У нас немає юридичних підстав споживати такий газ і це є проблемою, що потребує розв'язання на державному рівні. Тому ми повинні економити газ" – пояснив Дмуховський.

Також він додав, що через масове від’єднання мешканців від централізованого теплопостачання є ризики, що це спричинить ще більше розбалансування системи.

Додамо, Мінрегіон закликає українців самостійно готуватися до опалювального сезону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.