Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 30 вересня 2022, 13:10

На Китайській зведуть нові житлові комплекси з підземними паркінгами

візуалізація

У районі вул. Китайської збудують два багатосекційні 9-поверхові комплекси на майже 300 квартир.

Сьогодні, 30 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Олімпік ЛТД Плюс" багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, центром дитячого дозвілля та підземними паркінгами на вул. Китайській, садово-городній кооператив "Над яром" у м. Львові.

Дві нові черги цього житлового комплексу збудують на чотирьох земельних ділянках, загальною площею 0,3190 га, 0,3918 га, 0,3966 га та 0,4622 га, що перебувають у приватній власності та передбачені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, два житлових комплекси складатимуться із двох багатосекційних будинків 6-9 поверхів та вбудованими паркінгами, висотою від 25,5 метрів до 40,5 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок – 19,4% та 15%. Площа будинків складатиме 2041,62 м², а кількість квартир – майже 300.

Крім цього, в житлових комплексах облаштують підземні дворівневі паркінги, дитячий дошкільний заклад орієнтовною площею 400 м².

Першу чергу цього будівництва виконком міськради затвердив ще у січні цього року, тоді забудовник зобов'язався передати 200 м² приміщень Львівській міській раді для соціальних функцій.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, також забудовник зобов'язався збудувати дорогу з вул. Пасічної до нового житлового комплексу.

Коломєйцев додав, що будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам.

Земельні ділянки, на яких зведуть житловий комплекс, належать до зони Ж-5 – зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Олімпік ЛТД Плюс" зареєстроване у Львові з 1997 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є львів'яни Юрій Жук та Ніна Жук.

Вони також володіють низкою обслуговуючих екооперативів та фірм у Львові, зокрема: ТзОВ "Ремавтотранс", "Житлово-будівельний кооператив "Будальянс 1", "Житлово-будівельний кооператив "Будальянс 3", ТОВ "ТрактІнвестГруп".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.